Ciklo-Centar d.o.o.
Jurja Ves 30a, Zagreb
tel. 01/234-22
-24, fax. 01/230-05-80
Servis: 095 234 22 24
NASLOVNICA KONTAKT OBRAZAC NARUDŽBA

 

Od aeronautike do bicikala

Prije više od 30 godina Dr. David Hon i njegov brat Henry imali su vizionarsku želju za stvaranjem nečega što bi pomoglo "zelenijem" načinu života i očuvanju planeta. Iz te želje rođen je Dahon sklopivi bicikl. Od 1982. godine njihove inovacije u potpunosti su izmjenile način na koji doživljavamo sklopivi bicikl. Njihov je od početka bio čvrst, pouzdan i vizualno lijep. Danas je Dahon jedno od najpoznatijih imena biciklističke industrije i globalni lider u proizvodnji sklopivih bicikala, te nudi najveći izbor sklopivih bicikala za svačije želje i potrebe. Dahon se svake godine odriče velikog dijela profita i ulaže ga u istraživanje kako bi konstantno unaprijeđivao tehnička riješenja, korištene materijale i proizvodne procese, te kupcima ponudio najbolje sklopive bicikle na svijetu. Zelena mobilnost za zelenu budućnost je slogan koji najbolje opisuje filozofiju i ciljeve tvrtke Dahon!

 

 

Počeci kompanije

Ne čekajući dulje, da proizvođači tradicionalnih bicikala prisvoje njihovu revolucionarnu ideju, Dr. David Hon, fizičar i istraživač laserske i raketne tehnologije te njegov brat, Henry Hon, industrijski inženjer i informatičar uz mnogo vjere te s početnim kapitalom skupljenim iz vlastite ušteđevine i od nekolicine ambicioznih investitora osnivaju "Hon coporation international" i kreću u posao.

 

 

Prve godine

Dahon otvara prvu tvornicu 1983. godine na Tajvanu i kreće sa proizvodnjom. Hon Convertible postiže neočekivan uspjeh te je samo u prvih 6 mjeseci prodano 6000 bicikala! 1984. na televiziji se emitira prva reklama za Dahon.

 

 

Dahon postaje omiljen

Dahon sklopivi bicikli postaju hit u SAD-u, pogotovo na zapadnoj obali. Redovite su televizijske reklame, novinski članci i javne prezentacije te Dahon bicikl postaje miljenik šireg kruga kupaca i dio pop-kulture osamdesetih. Prezentiraju ga i zagovaraju brojne javne osobe iz svijeta showbiznisa, glume i politike, mnogi sportaši i glazbenici a pojavljuje se čak i u cameo ulozi u jednom Star Trek filmu! Povećava se broj modela a novost u ponudi je Dahon Mariner, model posebno namijenjen nautičarima. 1985. godine Dahon je prodao 10 000 bicikala! Pisma brojnih oduševljenih poklonika pristižu poštom u središnjicu Dahona te su čelnim ljudima tvrtke velik poticaj za daljni napredak i širenje.

 

 

Konstantni napredak i širenje poslovanja

1995. godine otvara se tvornica u Shenzhenu u Kini koja do danas ostaje najveći Dahonov proizvodni pogon i iz nje godišnje izlazi 400 000 bicikala! 1996. godine Dahon postaje ogledna tvrtka-uzor za promociju Tajvana i tajvanskog gospodarstva stranim investitorima putem tiskanih reklama u cijenjenim listovima kao što su Newsweek, Fortune i The Economist. 2000. godine Dahon je uvršten u milenijsko izdanje Guinessove knjige rekorda kao najveći svjetski proizvođač sklopivih bicikala.  2011. godine u Kini je aktivno 1100 trgovina koje prodaju Dahon, a tvrtkini bicikli su dostupni u preko 60 zemalja svijeta. Te godine je diljem svijeta prodano više od 5 000 000 Dahon bicikala! 2012. godine Dahon pokreće proizvodnju bicikala za europsko tržište u bugarskom industrijskom gradu Plovdivu, u tvornici koncerna Maxtec, najmodernijoj na starom kontinentu. 

 

 

Zelena mobilnost za zelenu budućnost

Kada je prije 30 godina stvoren prvi Dahon, sklopivi bicikli su od strane industrije smatrani "zakutnim" proizvodom za male grupe korisnika. Do današnjeg dana Dahon je utvrdio sklopivi bicikl kao korisno sredstvo široke uporabe za svakoga u prenatrpanim urbanim okruženjima te ekološki neškodljivo prijevozno sredstvo.  

 

 

Inovacije i kreativnost

Tijekom godina kreativnost, intuitivnost i genijalnost osnivača i tvrtkinih inženjera priskrbile su Dahonu brojne vrijedne nagrade i priznanja. Moderni Dahon bicikli su besprijekorno tehnološki dizajnirani, kvalitetni, pouzdani, trajni, jednostavni za upotrebu i opremljeni vrhunskim komponentama te vizualno privlačni kako bi vozaču pružili nezaboravno iskustvo vožnje.

 

 

na vrh